Askel askeleelta

Moni kamppailee ruokatottumustensa, yliherkkyyksiensä, painonsa ja terveytensä kanssa. 

Monella voi tulla morkkis, kun on herkutellut, ja moni aloittaa uuden terveen ja kevyen elämän aina "ensi maanantaina", kuukauden ensimmäisenä päivänä, loman jälkeen tai joulupyhien jälkeen- kuulostaako tutulta?

No, et ole asian kanssa yksin!

Mitä jos sanoisin, että älä enää ikinä sorru yhteenkään dieettiin tai laihdutuskuuriin? Joo, niillä usein laihtuu kyllä, kun syö kaalisoppaa tai pelkästään munia ja voita kaksi viikkoa, tai kuukauden putkeen. Pointtini on, että näin ei voi elää lopun ikää. Onko olemassa yhtään dieettiä, joka toimii vielä vuoden, kahden päästä? Ei ole.

Kestävät muutokset tehdään dieettien sijaan elämäntapamuutoksena askel kerrallaan, tekemällä pysyviä muutoksia, joita pystyy jatkamaan pitkään. Elämästä pitää pystyä myös nauttia, ja pitää olla energiaa puuhailla ja jotta jaksaa harrastaa liikuntaa.

Ensimmäinen askel voisi hyvinkin olla askel armollisuuteen itseään kohtaa. Ollaan hyviä ja tyytyväisiä itseemme, olemme kaikki omia erinomaisia yksilöitä. Siitä saadaan vahva pohja, josta on hyvä lähteä liikkeelle.

Lähdetäänkö askel askeleelta yhdessä kohti terveempää ja energisempää oloa. 

Nautitaan kesästä, ja voidaan hyvin  :) 

Satu

 

metsamansikka.jpg